PRP Hårbehandling – Hårtabsbehandling

 

Hvad er PRP?

PRP (blodplader plasma) er en ikke-kirurgisk hårtab behandling, hvor blodplader, der udvindes af dit eget blod, indsprøjtes i din hovedbund, hvor der er hårtab og udtynding af håret. PRP-behandling er effektivt til behandling af både aldersbetinget hårtab og alopecia areata, som er en sygdom i hårfolliklerne (hårrødderne), der giver hårtab hos unge og i øvrigt sunde mennesker. PRP-behandlingen er et sikkert og relativt billigt alternativ til hårtransplantation i tilfælde, hvor der er lettere til moderat hårtab. PRP-behandlingen foretages ved indsprøjtning af plasmaet i små “myggestik” under huden i hovedbunden.

Hvordan virker PRP?

Blodplasma indeholder høje niveauer af vækst- og regenerative faktorer, som er afgørende for væksten af kroppens celler og for alle reparationsprocesser i kroppen. Ved PRP-behandling adskilles den vækstfremmende plasma fra resten af blodet og den kan herefter benyttes til at stimulere kroppens naturlige reparationsprocesser.

Man bruger altså din krops egne unikke vævs vækstfaktorer og helende egenskaber, til at stimulere hårvæksten – ved at forbedre blodforsyningen til hårrødderne og ved at forlænge hårrøddernes vækstfase. PRP er således en 100% naturlig behandling.

Resultatet af behandlingen er individuelt. De fleste vil opleve at hårtabet stoppes efter 3-4 behandlinger og andre vil opleve, at der vil begynde at vokse hår ud, i områder, hvor der var opstået skaldethed.

Hvem har glæde af PRP-behandling?

PRP-injektioner kan bruges af stort set alle raske mænd og kvinder med udtynding af håret eller pågående hårtab. Herudover er PRP-behandling en rigtig god for- og efterbehandling ved hårtransplantation, for at sikre væksten af de nye hår.

Hvordan foregår behandlingen?

Vi tager en lille prøve af dit eget blod som efterfølgende centrifugeres for at udvinde plasmaet på en sikker, klinisk måde. Det tager ca. 10 minutter at gøre blodplasmaet klar, og i ventetiden vil du få renset huden og gøres klar til behandlingen.

Efterfølgende vil du få injiceret (indsprøjtet) plasmaet lige under huden i de ønskede områder. I nogle tilfælde vil vi anbefale at behandlingen suppleres med SkinPen, som også vil stimulere reparationsprocesserne i området. Hele proceduren tager typisk omkring 30 min., fra du ankommer, til du forlader klinikken – og du vil sagtens kunne gå tilbage på arbejde lige efter.

Hvilke bivirkninger er der ved PRP?:

PRP-behandling er ikke-kirurgisk og der er ingen alvorlige bivirkninger ved behandlingen. Efter injektioner med PRP ses let hævelse og rødme. Der kan forekomme små blødninger i behandlingsområdet.

Af andre bivirkninger kan nævnes let hovedpine, mindre hævelser og blå mærker i det injicerede område, men de vil dog forsvinde i løbet af nogle dage. Som ved alle infektioner kan der opstå infektioner i huden. Overordnet set må man dog sige at PRP-behandling er meget sikker, da det er et 100% naturligt produkt.

Hvornår ser jeg resultatet af behandlingen:

De fleste vi kunne se et resultat efter 3 behandlinger med ca. 4 ugers mellemrum. Du har brug for flere injektioner, før du kan se resultater. Det nøjagtige antal afhænger af faktorer som størrelsen og typen af hårtab, samt af din alder.

I starten bør behandlingerne gives med ca. 1 måneders mellemrum i 3-6 måneder. Herefter kan der gives injektioner hver 4.-6. måned for at vedligeholde resultatet.

Uforpligtende forundersøgelse

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller din kæreste med til den lovpligtige forundersøgelse, hvor den mundtlige information bliver givet.

Behandlingen kan foretages 48 timer efter forundersøgelsen.